Rødbetesalat med Chevre

Ingredienser:

Rødbete
Salat

2 dl valnøtter
2 ss honning
Brødkrutonger
2 skiver surdeigsbrød eller annet godt brød
½ dl olivenolje
Flaksalt

1 pakke Chevre naturelle

Dressing
Litt god olivenolje
Litt balsamicoeddik
Honning

Slik gjør du:

Vask rødbeten, legg den hel i kokende vann og kok til den mør, ca. 30 min. Kjenn etter men gaffel om den er ferdig. Avkjøl.
Rist valnøttene i en varm panne til de blir gylne. Skru ned varmen, tilsett honning og rør til nøttene er karamellisert. Avkjøles på bakepapir. 

Skjær brødet i terninger og ringle over olje. Legg terningene på en bakeplate med bakepapir. Ristes i ovn ved 180 grader i ca. 10 min til de gylne, tørre og sprø. Dryss over salt. Skjær Chevre (myk, hvit geitost) i skiver eller biter, og stek i ovnen til den får fin farge. Dander salat på et fat, rødbete i biter eller skiver, varm Chevre, brødkrutonger og valnøtter. Smak til dressingen, hell over salaten og avslutt med litt nykvernet pepper og maldonsalt.

Sever salaten lun.