Potet- og purreløksuppe

Ingredienser:

(4 porsjoner)
400 g potet
1 purreløk
2 dl matfløte
6 dl god grønnsaks- 
eller kyllingbuljong
Salt og pepper

Forslag tilbehør:
Gressløk og/eller persille
Bacon i terninger
Brødkrutonger

Slik gjør du:

Smelt smør i en kasserolle. Ha oppi potet og purreløk i terninger. Fres litt før du heller over væsken. Kok i ca. 25 minutter til grønnsakene er møre. 
Mos alt i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til en jevn suppe. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt mer kraft til ønsket konsistens.

 

Tips

Server gjerne suppen med sprøstekte baconterninger, purreløk i skiver, hakket gressløk eller gressløkolje. (kjør en bunt hakket gressløk og noen spiseskjeer oliven- olje sammen til oljen blir grønn og blank).

Download (PDF)