Frittata - Italiensk omelett

Ingredienser:

6 store egg
1 dl melk
1 ss olivenolje og/eller smør
½ løk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
½ squash
1 rød paprika, i småbiter
½ fennikel, i småbiter
60 g Chevre (myk, hvit geitost)
Finhakket gressløk 
½ ts salt
Pepper

 

 

Slik gjør du:

Visp sammen egg og melk i en bolle, tilsett salt og smak til med pepper. 
Varm olje i en stekepanne. Tilsett løk, hvitløk, squash, paprika, fennikel og gressløk. Stek på svak varme til løken blir myk. Hell egge-blandingen over grønnsakene. La stivne litt, før du smuldrer over geitosten. Stekes på svak varme til den har stivnet helt og begynner å få farge. (alternativt stekes i ovn på 200 grader i ca. 15 min i en ildfast form)

Dryss over finhakket gressløk før servering. Server med salat og brød.

Tips

Bruk gjerne restemat i omeletten. Chevre kan byttes i en annen smaksrik ost.

Download (PDF)