Pasta med svartkål

Ingredienser:

(4 porsjoner)
Pasta, linguine
Svartkål, en bunt
Gul løk
4 fedd hvitløk
Liten boks ansjos
ca 2 dl Crème fraîche
Frisk timian

 

Slik gjør du:

Skyll Svartkål, fjern midtstilken og skjær i grove biter.
Kok opp en kjele med vann, og kok kålen i 2-3 minutter. Legg over i isvann for å stoppe kokeprosessen. Tørk av. 

Kok pasta etter anvisning på pakken. Spar litt av kokevannet. 

Skjær løk i tynne båter, og la surre i litt olivenolje i en stekepanne til den begynner å bli myk. Tilsett finhakket ansjos og hvitløk. La surre med noen minutter før du tilsetter Svartkål og litt frisk Timian. Stek videre i 2-3 minutter.

Ha så i Crème fraîche til ønsket konsistens (kan byttes med fløte eller utelates helt) og varm opp. Virker det tørt, spe med litt og litt pastavann. Server med nykokt pasta. Smak til med salt og nykvernet pepper.