Meksikansk "street corn"

Ingredienser:

Maiskolber
Rømme
Majones
Hvitløk
Parmesanost
Salt
Pepper
Cayennepepper
Fersk Koriander
Lime

Slik gjør du:

Per maiskolbe blander du sammen:
1 spiseskje rømme
1 spiseskje majones
1/2 fedd hvitløk, presset

Kok opp vann, sett kjelen til side, og legg maisen i vannet i ca 5 minutter. Deretter lar du vannet renne av før du legger kolben på grillen, eller i stekepanna med litt olje. Når kolben er gyllenbrun på noen av kornene på alle sider, legger du kolbene til side.

Smør på blandingen av ingrediensene på alle sidene av maiskolben, før du ruller den i revet parmesanost. Strø over salt, pepper, cayennepepper, hakket koriander og presset lime. 

Tips

Bruk gjerne oppskriften som inpirasjon, og prøv deg frem med forskjellig krydder, urter og smaker. Det finnes sikkert flere hundre måter å lage «elotes» på, og her er alt lov!