Gulrotsuppe med persillepesto

Ingredienser:

(4 porsjoner)

700 g gulrot
1 bit ingefær (1-2 cm)
1 l grønnsaksbuljong (utblandet)
Saften av 1⁄2 sitron
Salt og pepper

Pesto
En bunt persille
1-2 hvitløksfedd
En neve pinjekjerner
Saft av 1⁄2 sitron
Olivenolje
En neve parmesan
Salt og pepper

 

Slik gjør du:

Skrell gulrot og skjær i terninger. Fres i litt olje, tilsett ingefær i biter og grønnsaks- buljong. Kok opp, og la koke til gulrøttene er møre (ca. 20 min).
Kjør i foodprosessor eller stavmikser til en helt jevn suppe. Ha suppen i en kjele og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Tilsett mer væske om den er for tykk.

Pesto: Rist pinjekjerner i en tørr panne. Ha persille, pinjekjerner, sitronsaft og hvitløk i en kjøkkenmaskin. Spe med olje til ønsket konsistens. Rør inn revet parmesan til slutt.

Server suppen med persillepesto, og event. en skje crème fraîce og ristede gresskarkjerner.  (Ristes i i en tørr panne til de «popper». Vi satte smak på kjernene med litt knust korianderfrø og spisskummin. Varmes med litt olje).