
Ingredienser:
50-100 g smør
1 sjalottløk
1 hvitløksfedd
150 g spicy chorizo eller lign.
200 g arborio-ris
2 dl hvitvin (tørr)
1-1,5 ltr kyllingkraft
100 g stekte grønnsaker i biter
(sellerirot, gresskar..)
Sitronjuice
Salt &pepper
Slik gjør du:
Kutt pølse i biter, finhakk løk og hvitløk. Stekes i smør til det blir mørt. Tilsett ris og la det steke litt før du har i vin. La vinen koke inn, rør underveis så det ikke blir brent.
Ha i kyllingkraft, spe litt etter litt. Prøv deg frem til risen har fått riktig konsistens, den skal være bløt og kremet. (risen skal ha litt tyggemotstand ) Rør ofte så den ikke brenner seg.
Bland inn de stekte grønnsakene til slutt, (Vi ovnsstekte gresskar ved 200 grader til det ble mørt, skjær i biter.
Resten kan du lage suppe av). Smak til med sitronjuice, salt og pepper. Spe eventuelt med mer kraft og smør for ønsket konsistens.