Fiskekaker med råkostsalat

Ingredienser:

(4-6 porsjoner)

750 g torsk eller hysefilet
(sei kan også brukes)
1 ss salt 
2 ss potetmel
¼ ts hvit pepper
½-1 ts revet muskat
1 ½ ss hakket gressløk
Ca. 3 dl. melk

Råkostsalat
½ liten rødbete
2-3 gulrøtter
2 epler
1 ss olivenolje
½ appelsin

Slik gjør du:

Ha kald, fersk fisk og salt i en kjøkkenmaskin, og kjør til farsen er fast og seig. Spe forsiktig med kald melk til det er godt blandet. Tilsett potetmel, krydder og finhakket gressløk.
Form farsen til passe store fiskekaker med en spiseskje og stek dem i smør på middels varme til de er gyllenbrune og gjennomstekte. 

Server fiskekakene med kokte poteter og råkostsalat av revet rødbete, gulrøtter og eple. Rør inn litt olje og appelsinsaft før servering. 
Bland gjerne litt finhakket gressløk i en dl. Crème fraîche. Det smaker godt til fiskekakene.