Gresskarsuppe med ingefær

Ingredienser:

(4-6 porsjoner)
Ca. 1 kg Gresskar
1 gul løk
3 hvitløksfedd
Olivenolje
Ca. 1 ltr. hønsebuljong
Tommelstor bit ingefær
Chili flakes

 

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 grader. Vask gresskaret godt, skjær av stilken og del i to. Skrap ut frø og tråder. Skjær gresskar og løk i biter, legg over på en stekeplate med bakepapir sammen med hele hvitløksfedd (med skall). Hell over litt olje, bland godt og krydre med salt og nykvernet pepper. Stek i ovnen til alt er mørt. (ca. 20-30 min.) Hokkaido-gresskar behøver du ikke skrelle. Ha det ferdigstekte gresskaret, løk og hvitløk (press hvitløken ut av skallet) i en food processor.

Kjør til en jevn puré sammen med litt ferdig utblandet buljong. Ha over i en kjele og kok opp. Spe med buljong til ønsket konsistens. Smak til med revet, fersk ingefær, salt, pepper og Chili flakes eller Chilipulver. Ha gjerne i litt kokos- melk før servering.