Gulrot- og gulbetesuppe

Ingredienser:

(4 porsjoner)

350 g gulbete
500 g gulrot
1 liten gul løk
2 ss rød curry paste
1 ltr grønnsaksbuljong
5 dl vann
Olivenolje
Salt & pepper
Kokosmelk eller fløte

 

Slik gjør du:

Rens gulrot og skrell gulbeten. Skjær i mindre biter, og ha over på stekebrett dekket med bakepapir eller en ovnssikker form. Ringle over litt olivenolje, salt og pepper. Bland godt, så alt blir dekket med litt olje. Stek ved 200 grader i ca. 20-30 min. 

Finhakk løken. Varm opp litt olje i en kjele, og stek løken på svak varme til den blir myk. Tilsett chili paste, og la det surre med i noen minutter. Ha de ferdigstekte grønnsakene i kjelen, og tilsett buljong. Kok opp, og la det småkoke i 10-15 minutter. 

Avkjøl litt før du bruker en stavmikser til å lage en jevn suppe. Varm opp før servering, og spe eventuelt med vann om suppen er for tykk. Tilsett gjerne litt kokosmelk eller fløte for en rundere smak.

Pynt gjerne med rista frø, spirer eller litt chiliflakes. På bildet har vi i tillegg fritert salvie.