Romanesco- og brokkolisalat

Ingredienser:

600 g romanesco og/eller brokkoli
¼ rødløk, finhakket
100 g spekeskinke
(evnt. bacon)

Dressing
3 ss majones
3 ss olivenolje
1 ½ ss eplecidereddik
2 ts dijonsennep
1 ts flytende honning
(evnt. Lønnesirup)
1 hvitløk, revet
¼ ts havsalt

Slik gjør du:

Skjær romanesco og brokkoli i små buketter. Ikke kast stilken, men del den i småbiter. 
Finhakk rødløk, og sprøstek spekeskinke.

Bland ingrediensene til dressingen. Ha i romanesco og brokkoli, rødløk og sprøstekt spekeskinke. 

 

Tips

Vegetar: erstatt skinke med en neve gresskarkjerner og en neve mandelflak. Bland med 1 ss soyasaus, ½ ts honning (el. lønnesirup) og ¼ ts paprikapulver. Legg på bakepapir, og stek ved 180 g i 10 min.