Kremet potetsalat

Ingredienser:

1 kg nypoteter
¼ rødløk
2 ss kapers
Friske urter som 
gressløk og dill

Dressing:
½ dl majones
2 dl crème fraîche
2 ss Dijonsennep
2 ss sitronsaft
1 ½ ss god olivenolje
2-3 hvitløksfedd
1 ts havsalt
Nykvernet pepper

Slik gjør du:

Kok poteter med skall i lettsaltet vann til de er møre. 
Bland majones, crème fraîche (kan byttes ut med gresk yoghurt eller rømme), sennep, sitronsaft, olivenolje, revet hvitløk, salt og smak til med nykvernet pepper. 
Hakk rødløk og friske urter. Avkjøl de kokte potetene, og del så i grove biter. 

Bland dressingen forsiktig med potetene, så kapers, rødløk og urter. La salaten stå kaldt en liten stund før servering. Potetsalaten passer godt sammen med både kjøtt og fisk. 

 

Tips

Varier gjerne med andre grønnsaker; reddiker i skiver f.eks. er godt i denne salaten.