
Ingredienser:
(4 personer)
500 g kjøttdeig
1 egg
2 dl lett crème fraîche
1 ts salt (+ 2 krm salt)
1 krm nymalt pepper
1 neve dill
1 ss smør
1 hvitløksfedd
Tilbehør:
½ agurk
700 g poteter
Slik gjør du:
Kok potetene.
Bland kjøttdeig med egg, 3 ss crème fraîche, 1 ts salt og pepper. Hakk dillstilkene og bland i farsen. Form til ca. 15 små kaker.
Stek kakene til de får fin farge. Etterstekes under lokk på svak varme i ca. fem minutter.
Bland resten av crème fraîchen med hakket dill, presset hvitløk og to krm salt (smak til). Skjær agurk i staver.
Server kjøttkakene med dillkrem, agurk i staver og poteter.
Kilde: alltommat.se
Tips
La krydderurter bli en naturlig del av matlagingen. Foruten å smaksette kjøttboller, supper og gryter, er det godt med urter i rundstykker og brød.