Handlevognen er tom!

Ingredienser:
1-2 rødløk
eller 1-2 rødbeter
Lake:
½ dl eddik
1 dl sukker
1 ½ dl vann
Slik gjør du:
Rødbete: Kok rødbetene hele til de er møre. Dra av skallet. Kok opp laken, og hell laken over betene. Avkjøl. Syltet rødbete er godt på brødskiva, men prøv den gjerne som tilbehør til hvit fisk.
Rødløk: Kok opp sukker, eddik og vann til sukkeret er helt oppløst. Skjær rødløken i skiver, ha over i et rent glass. Hell den varme blandingen over rødløken. Avkjøl, ha på lokk og oppbevar kjølig. Syltet rødløk er godt tilbehør til bl. a hamburger, pølse, salater eller på brødskiva.
Tips
Fersk ingefær i skiver gir ekstra spiss på smaken til sylta rødløk. Den kokes i laken.