Mulligatawny

Ingredienser:

2 ss smør
1 ss olivenolje
1 stor gul løk
2 stilker stangselleri
2 gulrøtter
2 laurbærblad
4 ts karri
570 g kyllinglår,
uten skinn
5 dl kyllingkraft
5 dl vann
1 ts havsalt
50 gram Basmatiris
2 epler
60 ml fløte

 

Slik gjør du:

Dette er en suppe med Indiske og Engelske røtter. Det er suppen James serverer i Miss Sophie´s selskap ”Same procedure as last year, Miss Sophie”.

Smelt smør og olivenolje i en gryte. Ha i hakket løk, selleri og gulrøtter. Fres til løken blir blank, ca. 5 min. Tilsett laurbærblad og karri. Bland godt. Legg i kyllingen, rør rundt og tilsett så kraft, vann og salt. Kok opp og la gryten putre under lokk i 20 min. Avkjøl kyllingen på en fjøl (er de ikke gjennomkokt, la de putre i 5 min. til). 

Skrell eplene og kutt i terninger. Legg over i gryta sammen med risen. Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 15 min. til risen er gjennomkokt. 
Riv eller skjær i mellomtiden kyllingen i mindre biter. Varmes i gryta i 5 min. før du til slutt rører inn fløten. 

Om ønskelig kan du servere gryten med en klatt yoghurt og litt friske krydderurter, som f. eks. gressløk. 


Kilde: http://www.simplyrecipes.com