Sellerirot - røsti

Ingredienser:

(4 personer)
1 hel sellerirot
6 mellomstore poteter
1 gul løk
1 kvast timian
50 g smør
2 dl melk
Olje til steking
Salt & pepper

Slik gjør du:

Skrell sellerirot, potet og løk, og rasp alt utenom 2/3 av selleriroten; denne skal kuttes i terninger. Ha alt det raspede over i en bolle med1sssalt,blandogladethvileiomlag10 minutter. Legg Deretter alt det du har raspet over i et dørslag, og prøv å klem ut væske.

Gjenværende, overflødig væske, kan du klemme ut ved å legge det hele i et rent håndkle og presse.

Stek så sellerirot-terningene i smøret, til de er gylne. Hell deretter over melken, og la det putre i enda 3 minutter. Ha terningene og melken over i en bolle, og kjør det sammen til en purè med håndmikser. 

Bland purèen og det du har raspet sammen med salt, pepper og timian. (kun bladene). Fordel i 8 like store deler, og stek de på begge sider i olje.

 

Tips

Bytt gjerne ut potet med gulrot om ønskelig. Røsti er godt både som tilbehør, eller som en rett i seg selv. Prøv gjerne med dip. Her med aioli.  (Smør og melk kan erstattes med plantebaserte varer for å få en vegansk rett). 

 

Download (PDF)