Taco Baja

Ingredienser:

1 hel sellerirot
½ rødkål
½ gul løk
½ pk cherrytomater
1 kvast koriander
Salt
Pepper
Cayennepepper
Spisskummen
Paprikapulver
1 fedd hvitløk
Olje
Eddik
Rømme

Slik gjør du:

Kutt rødkålen i tynne strimler. Legg strimlene i en bolle, og bland i 3 ss eddik, litt salt og en neve hakket koriander. La dette stå å godgjøre seg i mens du lager resten.

Skrell selleriroten, og skjær den i avlange biter, som du legger utover på bakepapir i ei form. Bland 3 ss olje med ½ ts av salt, pepper, cayennepepper, spisskummen, paprikapulver og 1 fedd presset hvitløk. Pensle hver bit med krydderblandingen før du setter det i ovnen på 200c i ca 30 min.

Hakk opp tomat, løk og en neve koriander og bland det sammen.

Stek små tacolefser på begge sider i stekepanna rett før du legger i fyllet og serverer. Topp det gjerne med litt rømme.

Tips

Disse «smårettene» kan kombineres med andre favoritter til tacoen. De gjør seg godt med både ost, kjøttdeig, mais og alt annen man måtte ønske.

Download (PDF)