Pizza med gresskarpuré

Ingredienser:

1 helt hokkaido gresskar
1  Gul løk
Bunt med basilikum
½ pk cherrytomater
En neve revet mozzarella
En hel fersk mozzarella
Olje
Smør
Salt
Pepper
Tørket oregano
Pizzabunn

Slik gjør du:

Del gresskaret i to, og skrap ut kjernene. Legg gresskaret med kutta side ned i en ildfast form. Sett formen inn i stekeovnen på 200c i ca 1 time. Pass på at gresskaret ikke blir brent. Ta ut gresskaret, og skrap ut all maten, og kjør dette til en puré i foodprosessor

Rensk løken, og kutt den i skiver. Ikke for tynne. Stek bitene i olje og smør på middels varme til de blir gylne. Rør ofte, og hell litt vann i panna mot slutten.

Gjør klar pizzabunnen, og smør et godt lag med puréen først. Deretter fordeler du den karamelliserte løken utover. Del cherrytomat i to, og fordel deretter. Strø litt tørket basilikum og en neve revet mozzarella over, før du steker pizzaen på 225c i ca 15 min.

Riv fersk mozzarella og basilikum over pizzaen, før du til slutt topper den med olje, salt og pepper.

Tips

Sjekk ut filmsnuttene våre på @raago.no på instagram eller facebook for fremgangsmåte.

Download (PDF)