Savoykålpasta

Ingredienser:

(4 porsjoner)

 

150-200 g bacon i biter
500 g savoykål, finstrimlet
1 løk, hakket
2-6 fedd hvitløk,hakket
1 dl hvitvin eller eplejuice
1 dl fløte
Grovkvernet pepper
Litt revet muskat

Ev. en håndfull
revet parmesan eller pecorino

Ev. 800 g pasta

Slik gjør du:

 

Stek bacon på lav varme i en dyp panne med lokk til bitene er sprø og mye av fettet er svertet ut. Ha i kål, løk og hvitløk og stek videre i 10 minutter. Hell over vin og ha på lokk. La dampe slik i 10 minutter, mens du koker pastaen som anvist på pakken.

Hell fløte over kålblandingen, og la koke inn litt uten lokk. Smak til med pepper og muskat. Rør eventuelt inn litt ost og hell over den ferdigkokte pastaen.

Uten pasta er det godt tilbehør til svinekoteletter eller grillet kylling, stekt eller kokt fisk.

Kilde: Andreas Viestad, Ekte mat, Cappelen Damm, 2010