Pasta med sopp og spinat

Ingredienser:

(4 porsjoner)

400 g pasta penne el.
3 ss smør og 1 ss olje
3 hvitløksfedd
2 sjalottløk
1 ss fersk timian
150 g vinterøsters
2 dl tørr hvitvin
En neve spinat
2-3 dl fløte
Parmesan

Salt & pepper

Slik gjør du:

Kok opp vann til pasta og kok pasta ”al dente”.

Smelt smør og olje i en stekepanne.
Fres finhakket hvitløk i ett par minutter. Tilsett finhakket sjalottløk og la det frese litt under omrøring. Ha i grovhakket timian og sopp i jevnstore biter. Stek til soppen får farge og en litt sprø overflate, ca. 5 minutter.

Hell i vinen, la det koke til halvparten av væsken er fordampet.

Rør inn en god neve grovhakket spinat. Ha i fløte og kok til det tykner. Smak til med salt og pepper. Strø over litt parmesan ved servering.

Tips

Ønskes kjøtt, er det godt med sprøstekt bacon til.