Vuku Gårdsmeieri

Om produsenten:

Vuku Gårdsmeieri er et nyoppstartet meieri som ligger på gården Dillmoen i Vuku i Verdal.
Gården og gårdsmeieriet eies og drives av ekteparet Kathrine Sandvold Lundgren og Arild Gaasvik.

Kathrine og Arild tok over gården Dillmoen i 2015, og startet opp med melkeproduksjon i 2017, med 90 tonn i melkekvote. 
Gården er hjemgården til Kathrine, hvor hun har vokst opp med melkekyr. 
Da de tok over, startet de jobben med å legge om til økologisk produksjon med en gang, og i dag er melk- og grasproduksjon Debio-sertifisert.

For å skape en arbeidsplass på gården til begge to, begynte ekteparet tidlig å tenke på hvilke ulike tilleggsnæringer som kunne være aktuelle.
Ysting skulle raskt vise seg å være noe som ga mersmak - på mange vis.
Å kunne videreforedle en råvare og å skape merverdi av ressursene som allerede fantes i området, ble tanken bak og drivkraften i prosjektet.

Etter flere ystekurs, besøk på flere ysteri og mange testrunder, bestemte de seg våren 2020 for å bygge et eget gårdsmeieri.
Veien til ferdig bygg gikk også via Italia, hvor de lærte seg å lage tradisjonell mozzarella.

Nå har de spesialisert seg på mozzarellaproduksjon og lager denne osten på tradisjonelt italiensk vis, etter selv å ha lært kunsten hos en yster i Calabria i Sør-Italia.

I tillegg til mozzarella, lages det også andre typer oster på Vuku Gårdsmeieri, som; kremost, brunost, Steikost og Småost.